نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
اشهى الاكلات الايطاليه
4 مشترك
cool time :: منتدى الشباب والبنات :: قعدة بنات :: مطبخ حواء
صفحة 1 من اصل 1
اشهى الاكلات الايطاليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صدور دجاج بصلصة الليمون الاخضر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b]
زمن التحضير : 5 دقائق
زمن الطهي : 12 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- 4 قطع من الدجاج المخلية من العظام والجلد’ ومسلوقة بطريقتك الخاصة
- 1 كوب من عصير الليمون الاخضر
- ¾ كوب من عصير التفاح
- ملعقتان اكل من النشا
- مكعب ماجي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1-
في وعاء عميق نخلط عصير الليمون الاخضر مع النشا وعصير التفاح ونضعه على
النار يغلي ويحرك من وقت لآخر الى ان تثخن الصلصة .. في وعاء التقديم ,,
نضع صدور الدجاج وتقطع كما هو بائن بالصورة وتسكب عليها الصلصة وتقدّم مع
بطاطس مهروسة ,,
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b]
شوربة الدجاج والليمون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
زمن التحضير : 10 دقائق
زمن الطهي : 15 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- علبتين من مرقة الدجاج .
- نصف كوب من الرز البسمتي
- جزرة صغيرة مفرومة
- كوبين من صدور الدجاج المسلوقة والمقطعة مكعبات
- نصف كوب من عصير الليمون الطبيعي
- نصف كوب من الفلفل الاخضر البارد المقطع شرائح
- فص من الثوم مطحون جيدا
- علبة من حليب كارنيشن تقسّم الكمية الى نصفان بالضبط كل في كوب
- ملعقة اكل من النشا
- ملعقتين اكل من البقدونس المفروم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1-
اغلي مرقة الدجاج في وعاء ويضاف له الرز والجزر ,, ويطبخ الى ان يذبل
الجزر .. ويضاف اليه الدجاج وعصير الليمون والفلفل الاخضر والثوم ...
2-
يخلط مقدار ملعقة اكل من حليب كارنيشن والنشا في وعاء صغير .. يحرك جيدا
ويضاف الى الشوربة .. ويضاف بعد ذلك بشكل تدريجي الباقي من حليب الكارنيشن
الى ان يغلي المقدار ، تخفف درجة الحرارة ,, ويترك على النار مع التحريك
المستمر بين الوقت والآخر ,, وعند التقديم يزين بالبقدونس
[/b]
الدجاج المتبل بالبهارات مع الفيتوتشيني
[/b]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : 40 دقيقة
مده التتبيل : 15 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- 4 قطع من انصاف صدور الدجاج
- 4 ملاعق اكل من زيت الزيتون
- 1 ونصف شاي من الثوم المفروم جيدا
- ¾ ملعقة شاي من البهارات الايطالية
- علبة من مكرونة الفيتوتشيني ( وتطهى حسب العلبة )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يسخّن الفرن على درجة حرارة 350 فهرنهايت .. ونأخذ وعاء طهي للفرن ويدهن بالزيت
-
يخلط زيت الزيتون مع الثوم والبهارات الإيطالية في وعاء .. وتضاف على
الدجاج بالفرشاة وتدهن كل ناحية من الدجاج فيها ,, تتبل في الثلاجة لمده
ربع ساعة الى نصف ساعة ,, وبعدها تزال من وعاء التتبيل وتوضع في وعاء الفرن
مده 35 الى 40 دقيقة الى ان يستوي الدجاج ..
- يقدم الدجاج في طبع مع الفيتوتشيني والذرة المسلوقة ويزين حسب الذوق ,,,
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/b]
[/b]
دجاج مشوي مع مكرونة اللينجوين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مده التحضير : 15 دقيقة
مده الطهي : 10 دقائق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- علبة من مكرونة اللينوينج (( وهي مثل الاسباجيتي لكن مسطحة قليلة ))
- نصف كيلو من الدجاج المشوي والمقطع شرائح
- 3 ملاعق اكل من زيت الزيتون
- 3 فصوص ثوم مفرومة جيدا
-
لعمل الصلصة (( مقدار 3 ملاعق اكل من الريحان الناشف + ملعقتين زيت
الزيتون + الثوم + ملعقة شاي زيت الجوز + نصف كوب من جبن البرميزان يخلط
المقدار بالخلاط ))
- نصف كوب من الجوز المقطع قطع صغيرة
- ربع كوب من جبن البرميزان المفروم .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تطهى
المكرونة كما هو مكتوب على العلبة .. وتوضع جانبا .. يسخن زيت الزيتون في
وعاء طهي على درجة حرارة متوسطة لمدة دقيقة , يضاف اليه الدجاج وخليط
الصلصة ومن ثم نضيف المكرونة مع قطع الجوز ,, يخلط المزيج جيدا ,, ويطهى
خمس دقائق ليتشرب الصلصة ,, يقدم في صحن تقديم ويزين بباقي الجوز وجبن
البارميزان ,,
بالهناء والشفاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/b]
فطيرة الدجاج مع البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b][/b][/b]
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : 45 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- علبة من عجينة البف بايستري الجاهزة
- كوبين من البطاطس المهروسة
- مكعب ماجي مقسم لقسمين
- ملعقة اكل من زيت الخضار
- نصف كيلو من الدجاج او الديك الرومي المطحون المطهي
- نصف كوب من البصل المفروم
- حبة من فلفل الاحمر البارد المفرومة جيدا
- علبة من الفاصوليا الحمراء
- نصف كوب من صلصة الطماطم المطهية بالثوم
- ربع كوب من الماء.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تفرد
عجينة البف بيستري في وعاء عميق للفرن ,, يمزج البطاطس مع مكعب واحد ماجي
في وعاء ويضاف الى العجينة ,, يسخن في وعاء اخر الزيت على درجة حرارة
متوسطة ويضاف له الدجاج والبصل والفلفل البارد ويطهى الى ان يذبل البصل
والفلفل ,, ويضاف له الفاصوليا و النصف الثاني من مكعب الدجاج وصلصة
الطماطم والماء ,, الى ان تتخلله الحرارة ويضاف على عجينة البطاطس وتخبز
بالفرن لمده 30 دقيقة وتزين بالخس والجبن والزيتون,, حسب الذوق ...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صدور دجاج بصلصة الليمون الاخضر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b]
زمن التحضير : 5 دقائق
زمن الطهي : 12 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- 4 قطع من الدجاج المخلية من العظام والجلد’ ومسلوقة بطريقتك الخاصة
- 1 كوب من عصير الليمون الاخضر
- ¾ كوب من عصير التفاح
- ملعقتان اكل من النشا
- مكعب ماجي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1-
في وعاء عميق نخلط عصير الليمون الاخضر مع النشا وعصير التفاح ونضعه على
النار يغلي ويحرك من وقت لآخر الى ان تثخن الصلصة .. في وعاء التقديم ,,
نضع صدور الدجاج وتقطع كما هو بائن بالصورة وتسكب عليها الصلصة وتقدّم مع
بطاطس مهروسة ,,
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b]
شوربة الدجاج والليمون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
زمن التحضير : 10 دقائق
زمن الطهي : 15 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- علبتين من مرقة الدجاج .
- نصف كوب من الرز البسمتي
- جزرة صغيرة مفرومة
- كوبين من صدور الدجاج المسلوقة والمقطعة مكعبات
- نصف كوب من عصير الليمون الطبيعي
- نصف كوب من الفلفل الاخضر البارد المقطع شرائح
- فص من الثوم مطحون جيدا
- علبة من حليب كارنيشن تقسّم الكمية الى نصفان بالضبط كل في كوب
- ملعقة اكل من النشا
- ملعقتين اكل من البقدونس المفروم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
1-
اغلي مرقة الدجاج في وعاء ويضاف له الرز والجزر ,, ويطبخ الى ان يذبل
الجزر .. ويضاف اليه الدجاج وعصير الليمون والفلفل الاخضر والثوم ...
2-
يخلط مقدار ملعقة اكل من حليب كارنيشن والنشا في وعاء صغير .. يحرك جيدا
ويضاف الى الشوربة .. ويضاف بعد ذلك بشكل تدريجي الباقي من حليب الكارنيشن
الى ان يغلي المقدار ، تخفف درجة الحرارة ,, ويترك على النار مع التحريك
المستمر بين الوقت والآخر ,, وعند التقديم يزين بالبقدونس
[/b]
الدجاج المتبل بالبهارات مع الفيتوتشيني
[/b]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : 40 دقيقة
مده التتبيل : 15 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- 4 قطع من انصاف صدور الدجاج
- 4 ملاعق اكل من زيت الزيتون
- 1 ونصف شاي من الثوم المفروم جيدا
- ¾ ملعقة شاي من البهارات الايطالية
- علبة من مكرونة الفيتوتشيني ( وتطهى حسب العلبة )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يسخّن الفرن على درجة حرارة 350 فهرنهايت .. ونأخذ وعاء طهي للفرن ويدهن بالزيت
-
يخلط زيت الزيتون مع الثوم والبهارات الإيطالية في وعاء .. وتضاف على
الدجاج بالفرشاة وتدهن كل ناحية من الدجاج فيها ,, تتبل في الثلاجة لمده
ربع ساعة الى نصف ساعة ,, وبعدها تزال من وعاء التتبيل وتوضع في وعاء الفرن
مده 35 الى 40 دقيقة الى ان يستوي الدجاج ..
- يقدم الدجاج في طبع مع الفيتوتشيني والذرة المسلوقة ويزين حسب الذوق ,,,
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/b]
[/b]
دجاج مشوي مع مكرونة اللينجوين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مده التحضير : 15 دقيقة
مده الطهي : 10 دقائق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- علبة من مكرونة اللينوينج (( وهي مثل الاسباجيتي لكن مسطحة قليلة ))
- نصف كيلو من الدجاج المشوي والمقطع شرائح
- 3 ملاعق اكل من زيت الزيتون
- 3 فصوص ثوم مفرومة جيدا
-
لعمل الصلصة (( مقدار 3 ملاعق اكل من الريحان الناشف + ملعقتين زيت
الزيتون + الثوم + ملعقة شاي زيت الجوز + نصف كوب من جبن البرميزان يخلط
المقدار بالخلاط ))
- نصف كوب من الجوز المقطع قطع صغيرة
- ربع كوب من جبن البرميزان المفروم .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تطهى
المكرونة كما هو مكتوب على العلبة .. وتوضع جانبا .. يسخن زيت الزيتون في
وعاء طهي على درجة حرارة متوسطة لمدة دقيقة , يضاف اليه الدجاج وخليط
الصلصة ومن ثم نضيف المكرونة مع قطع الجوز ,, يخلط المزيج جيدا ,, ويطهى
خمس دقائق ليتشرب الصلصة ,, يقدم في صحن تقديم ويزين بباقي الجوز وجبن
البارميزان ,,
بالهناء والشفاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/b]
فطيرة الدجاج مع البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/b][/b][/b]
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهي : 45 دقيقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- علبة من عجينة البف بايستري الجاهزة
- كوبين من البطاطس المهروسة
- مكعب ماجي مقسم لقسمين
- ملعقة اكل من زيت الخضار
- نصف كيلو من الدجاج او الديك الرومي المطحون المطهي
- نصف كوب من البصل المفروم
- حبة من فلفل الاحمر البارد المفرومة جيدا
- علبة من الفاصوليا الحمراء
- نصف كوب من صلصة الطماطم المطهية بالثوم
- ربع كوب من الماء.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تفرد
عجينة البف بيستري في وعاء عميق للفرن ,, يمزج البطاطس مع مكعب واحد ماجي
في وعاء ويضاف الى العجينة ,, يسخن في وعاء اخر الزيت على درجة حرارة
متوسطة ويضاف له الدجاج والبصل والفلفل البارد ويطهى الى ان يذبل البصل
والفلفل ,, ويضاف له الفاصوليا و النصف الثاني من مكعب الدجاج وصلصة
الطماطم والماء ,, الى ان تتخلله الحرارة ويضاف على عجينة البطاطس وتخبز
بالفرن لمده 30 دقيقة وتزين بالخس والجبن والزيتون,, حسب الذوق ...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
Sώėėτy ĜιяL- المشرفه العامه
- عدد المساهمات : 317
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 29
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
مجهود جميل يا جميل تسلمى
فاكرين يا بنات المطبخ اللى كنا بنعمله وندخل نعك الدنيا ف وقت واحد سوا ههههههههههه
وف الاخر نحط صور اللى عملناه ع المنتدى
والله كانت ايااااااااااااام
مسخره ههههههههه
فاكرين يا بنات المطبخ اللى كنا بنعمله وندخل نعك الدنيا ف وقت واحد سوا ههههههههههه
وف الاخر نحط صور اللى عملناه ع المنتدى
والله كانت ايااااااااااااام
مسخره ههههههههه
simosmart- عضو جديد
- عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 31
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
جوعتينى هههههههههه
والمهم انك جايبه كل الاكلات دجاج عكس التوبيك بتاع صحتك اللى عملتوه امبارح دا هههههههههههههه
بس حلوه الاكلات الايطاليه دى تسلمى
وياسمسم والله انا ماكنتب عمل حاجه انتى ونوسه وياسمينا اللى كنتو بتعكو فاكره لما عملتو السويسرول وحرقتوه هههههههههههههههههههههههههه
والمهم انك جايبه كل الاكلات دجاج عكس التوبيك بتاع صحتك اللى عملتوه امبارح دا هههههههههههههه
بس حلوه الاكلات الايطاليه دى تسلمى
وياسمسم والله انا ماكنتب عمل حاجه انتى ونوسه وياسمينا اللى كنتو بتعكو فاكره لما عملتو السويسرول وحرقتوه هههههههههههههههههههههههههه
basomaAa- المشرفه العامه
- عدد المساهمات : 389
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 33
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
هههههههههه لاااا يا حبيبتى مش انا دى ياسمين
انا بتاعى لسه صورته عندى ومش محروق وممكن احطهالك
هتطلعى عليا اشاعات بقى
انا بتاعى لسه صورته عندى ومش محروق وممكن احطهالك
هتطلعى عليا اشاعات بقى
simosmart- عضو جديد
- عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 31
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
ههههههههههههههههههههه
ماشى ياختى طب ورينى الصوره بقى هههههههههههههه
ماشى ياختى طب ورينى الصوره بقى هههههههههههههه
basomaAa- المشرفه العامه
- عدد المساهمات : 389
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 33
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
خلاص يا حبايبى انتو فتحتوها شات انا الى حرقته ساعتها ههههههههههههههههههههههه
نورتو يا مزز
نورتو يا مزز
Sώėėτy ĜιяL- المشرفه العامه
- عدد المساهمات : 317
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 29
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
ههههههههه لاااا ابداااا سيبينى يا يطه لازم اوريها الدليل
اهووووو ياختى
اهووووو ياختى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
simosmart- عضو جديد
- عدد المساهمات : 73
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 31
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
يا معلم يا محترف انتا هههههههههههههههههههههههههههههههه
Sώėėτy ĜιяL- المشرفه العامه
- عدد المساهمات : 317
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 29
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
تصدقى حلو يابت
لا برااافو هههههههههههههههه
لا برااافو هههههههههههههههه
basomaAa- المشرفه العامه
- عدد المساهمات : 389
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 33
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
تبعا تبعا دى سيمو ههههههههه
Sώėėτy ĜιяL- المشرفه العامه
- عدد المساهمات : 317
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 29
رد: اشهى الاكلات الايطاليه
ههههههههههههههههههههههههه
والله كنت داخلة ارد ع التوبيك لقيتو اتقلب شات ههههههههههههههههههه
بس تسلم ايدك يا فطومى
وتسلم ايدك يا سمية برضو هههههههههههههه
والله كنت داخلة ارد ع التوبيك لقيتو اتقلب شات ههههههههههههههههههه
بس تسلم ايدك يا فطومى
وتسلم ايدك يا سمية برضو هههههههههههههه
j'aime la vie- عضو جديد
- عدد المساهمات : 144
تاريخ التسجيل : 22/07/2011
العمر : 28
cool time :: منتدى الشباب والبنات :: قعدة بنات :: مطبخ حواء
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى